logo

Boek: 'Dit is meesterlijk - historisch vakwerk als inspiratie voor hedendaagse vormgevers'


Floor Bohemen staat samen met een groep geselecteerde ontwerpers in het boek 'Dit is Meesterlijk - historisch vakwerk als inspiratie voor hedendaagse vormgevers'.

Jan Taminiau, Iris van Herpen, Hella Jongerius, Bernard Heesen, Christien Meindertsma, Christie van der Haak, al deze vormgevers laten zich inspireren door traditioneel vakmanschap.

Op vrijdag 29 november wordt het boek 'Dit is Meesterlijk - historisch vakwerk als inspiratie voor hedendaagse vormgevers' gepresenteerd.

Met bijdragen van Jan Jaap Knol, Jeroen Junte, Mienke Simon Thomas, Reinildis van Ditzhuyzen en Nicole Uniquole. De interviews met de ontwerpers en vaklieden zijn afgenomen en opgetekend door Viveka van de Vliet.
Een rijk geïllustreerde publicatie met beeldmateriaal uit de Koninklijke Verzamelingen, Paleis Het Loo en veel hedendaagse ontwerpers.
Het boek beschrijft in een glossarium tientallen historische ambachten en biedt tevens een kijkje in de hedendaagse 'ateliers'.

De publicatie is mogelijk gemaakt door het Fonds voor Cultuurparticipatie (met dank aan Jan Jaap Knol, Noah van Klaveren en Femie Willems). Het glossarium is tot stand gekomen met input van het Nederlands Centrum voor Volkscultuur en Immaterieel Erfgoed (met dank aan Ineke Strouken).