logoOver Floor

Floor Bohemen (1974) studeerde in 1997 af aan de Hogeschool voor de Kunsten, ArtEZ, richting architectonische vormgeving en meubelontwerpen. Floor laat zich inspireren door de natuur en de mensen om haar heen. Al vroeg raakte ze gefascineerd door de schoonheid van simpele lijnen en het gebruik van eerlijke, natuurvriendelijke materialen.

Eigen label
Als interieurarchitect weet ze dit om te zetten in fraaie, originele ontwerpen zonder de functionaliteit in dagelijks gebruik uit het oog te verliezen. Die uitgangspunten hebben geleid tot haar eigen mode & home accessoirelabel: ‘Floor Bohemen’ voor lampen, kussens en tassen van 100% wolvilt en plantaardig gelooid leer. Ze toont daarmee haar visie op duurzame schoonheid.
"Ik maak tijdloze ontwerpen die seizoen na seizoen -en liefst generatie na generatie- gebruikt worden. Geen ontwerpen voor vluchtige trends, die na één seizoen al op de afvalberg belanden.
In de webshop zijn producten van het eigen label Floor Bohemen te koop. Bekijk de lampen, tassen en kussens in de webshop.


Interieur en grafische ontwerpen in opdracht
Floor werkt ook in opdracht aan interieurontwerpen en grafische ontwerpen voor particulieren en bedrijven. Lees meer over het werk van Floor in opdracht.

Workshops
Sinds 2005 organiseert Floor (bedrijfs)workshops om een breed publiek kennis te laten maken met de kunst van het zelf ontwerpen en maken van een product.
"Alles wat je om je heen ziet is ontworpen: van je tandenborstel, je stoel, je spijkerbroek tot je favoriete auto... Over alles is nagedacht en daarna door iemand vormgeven en gemaakt. Dat fascineert mij. "
Bij de workshops wordt ingegaan op het ontdekken van de persoonlijke woon- , kleed- of werkstijl. Naast creativiteit staat gezelligheid voorop en zo wordt een workshop van Floor Bohemen een onvergetelijke ervaring!